Mantsin Makie jalostaa puhtaat kotimaiset marjat suurella sydämellä ja ammattitaidolla käyttöösi. Sinun tehtäväksesi jää nauttia ja käyttää mielikuvitusta erilaisten makujen yhdistelyyn.
Karpalo-juustokakku
- Pohja:
- 10 kpl Digestive –keksejä
- 75 g voita tai margariinia
- 0,5 dl mantelirouhe
Voi sulatetaan ja lisätään keksit murskattuina. Irtopohjaisen vuoan pohjalle levitetään voi- keksiseos ja pinnalle lisätään mantelirouhe.
- Täyte:
- 2,5 dl vaahtoutuva vaniljakastike
- 200 g maustamaton tuorejuusto
- 2 kpl kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 limen mehu tai ½ sitruunan mehu
- 6 kpl liivatelehteä
Vaniljakastike vaahdotetaan ja lisätään joukkoon maustamaton tuorejuusto.
Kananmunat ja sokeri vaahdotetaan vaahdoksi.
Klementiinin/sitruunan mehu kuumennetaan ja kylmässä vedessä liuotetut liivatteet sulatetaan mehuun.
Kaikki edelliset sekoitetaan yhteen ja kaadetaan pohjan päälle.
Laitetaan kylmään hyytymään.
- Kuorrute:
- 2 dl karpalohillo tai karpalohyytelö
- 2 kpl liivatelehteä
1 dl karpalohilloa tai hyytelöä kuumennetaan ja kylmässä vedessä liuotetut liivatteet sulamaan siihen ja kaikki sekoitetaan yhteen ja kaadetaan kakun päälle.
Päälle voi ripotella koristeeksi karpaloita. Kakku laitetaan kylmään noin tunniksi, jonka jälkeen se on valmista nautittavaksi.
”Ihmisiä kesäyössä” -boolivinkki:
Koivunmahlasta, raparperista ja sitruunasta valmistettu Satasarvisenjuoma on loistava boolijuoma.
Sekoita joukkoon vichyä, jäämurskaa, jäisiä karpaloita tai pakastettuja mansikkapaloja tai sitruunamelissan lehtiä makusi mukaan. Halutessasi voit terästää boolin kirkkaalla alkoholilla.