Mehustuspalvelut

Varaa aika mehustukseen, puh. 050 525 0083.

Pienin mehustuserä on 30 kg eli noin 60 litraa marjaa tai omenaa. Mehustamme myös kaikki tätä suuremmat erät.

Karpalo juustokakku. Mantsin Makie

Marjamehut

  • Marjat murskataan. lämmitetään, entsymöidään ja puristetaan mehuksi.
  • Mehuun lisätään asiakkaan toivomuksen mukaan sokeri ja säilöntäaine.
  • Mehut pastöroidaan + 83 C ja pakataan pulloihin, säilytys alle +8 C.

Tuoreiden marjojen säilytysaika on kaksi –kolme päivää, koska ne alkavat pilaantua. Marjat voi pakastaa jos säilytysaika on pitempi.

Mehujen pullotus

    Tuo mehustukseen mukaan omat astiat. Voit myös ostaa astiat meiltä. Saatavilla on:

  • Muoviastioita 1 l ja 3 l.
  • Lasipulloja 0,5 l ja 0,7 l.

Omenamehut

  • Omenat murskataan ja puristetaan tuoremehuksi.
  • Omenatuoremehu pastöroidaan jolloin se voidaan kylmä säilyttää alle + 8C.

Tuoremehu voidaan pakastaa sellaisenaan jolloin sen käyttöaika pakasteesta otettaessa on noin kaksi päivää jääkaapissa säilytettynä. Pullon avaamisen jälkeen pastöroitu omenatuoremehu säilyy avattuna jääkaapissa noin viikon.

Terveistä ja puhtaista omenista tulee paras mehu. Omenat saavat olla kokonaisia. Mehustukseen kelpaavat maahan pudonneet, rupiset ja vähän pintavialliset omenat. Omenat pestävä ennen mehustukseen tuontia.

Parhaiten mehua saadaan hieman raakana olevasta omenasta ja sekoittamalla eri makuisia, makeita ja kirpeitä sekaisin puristukseen. Liian kypsistä omenista mehun saanti laskee ja puristus vaikeutuu.